use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image New style vol-au-vent
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

New style vol-au-vent

New style vol-au-vent

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g kipfilets
  • vijf-kruidenmengeling
  • 24 middelgrote shii-takes
  • Bertolli extra vergine
  • 8 wontonvellen
  • sesamzaadjes
  • Solo frituur olie
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 4 eierdooiers
  • 200 g Solo vloeibaar
  • 0.5 koffielepel wasabipasta
  • platte peterselie
  • 1 dl room
  • 1 teentje knoflook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de kipfilets in blokjes van ongeveer 2 cm elk, kruid de kip met de vijf-kruidenmengeling en bak ze tot ze gaar zijn.
  2. Snij de steeltjes van de shii-takes en bak deze voorzichtig met een beetje olijfolie in een hete pan.
  3. Bestrijk de wontonvellen met een beetje eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes, bak deze in de friteuse tot ze goudgeel zien.
  4. Voeg de wijn en de eierdooiers samen en klop deze zeer goed los, zet dan op een heel laag vuurtje en blijf kloppen totdat de mengeling een binding krijgt. Het geheel mag niet koken anders schift het! Neem van het vuur wanneer de massa wit is en voeg heel rustig de Solo vloeibaar toe.
  5. Voeg nadien de wasabipasta en de opgeklopte room toe. Deze saus kan au bain-marie warm gehouden worden.
  6. Mix de peterselie met olijfolie en een beetje knoflook.
  7. Dresseer de kip en de shii-takes in het midden van het bord, leg hierbovenop een wontonvel en herhaal nogmaals.
  8. Dresseer de saus errond en werk af met een beetje peterselie-olie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.