use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mug Cake met Chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mug Cake met Chocolade

Mug Cake met Chocolade

Voor een mug cake met chocolade heb je geen bakvorm nodig: je maakt 'm gewoon klaar in een mok. En dat in maar 10 minuten. Makkelijker kan bijna niet!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    1 porties

Ingrediënten
 

  • 40 g donkere chocolade
  • 2.5 el Solo
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el zelfrijzende bloem
  • 1 ei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok. Voeg de Solo toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.
  2. Voeg de suiker toe en daarna de bloem. Roer na het toevoegen van elk ingrediënt goed door met een vork.
  3. Voeg het ei toe aan de mok en meng krachtig, tot je een mooi glad deeg krijgt.
  4. Bak de mok met inhoud gedurende 1 minuut in de magnetron op 750 W. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar. Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer. Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem serveert.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.