afternoon tea
Muffins met courgette en basilicum
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 dl karnemelk
- 0.5 koffielepel zout
- 1 koffielepel bakpoeder (‘baking powder')
- 70 g Solo
- 200 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 1 geraspte courgette
- peper
- handvol basilicumblaadjes
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in de keukenrobot de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper.
- Voeg de Solo toe en mix.
- Voeg de eieren één voor één toe en daarna zoveel karnemelk als nodig.
- Het deeg moet dik en mag niet glad zijn.
- Voeg de geraspte courgette en de basilicum toe en meng het deeg goed.
- Vet de muffinvormpjes in.
- Stort het deeg in de vormpjes en plaats ze in de oven.
- Laat ze gedurende ongeveer 15 minuten bakken.
- Ga met de punt van een mes na of ze goed gebakken zijn.
- Als de punt droog blijft, zijn de muffins klaar.
- Laat ze gedurende 3 tot 5 minuten in hun vormpjes afkoelen.
- Haal ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.
