Mosselvidee
Een verrassende variant op de alom geliefde klassieker: videe met mosseltjes en grijze garnalen uit de Noordzee!
Een verrassende variant op de alom geliefde klassieker: videe met mosseltjes en grijze garnalen uit de Noordzee!
Geef score
Porties

- 2 kg mosselen
- 500 g champignons
- 30 g Solo Bakken & Braden
- 2 el bloem
- 400 ml mosselvocht
- 200 ml Solo Crèmefine Licht
- 4 videekoekjes
- 100 g grijze garnalen
- 1 el fijngehakte peterselie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de mosselen gaar. Schep ze in een grote schaal en laat ze afkoelen.
- Zeef vervolgens het mosselvocht en houd 400 ml opzij.
- Haal alle mosselen uit hun schelp eens ze voldoende afgekoeld zijn.
- Snijd de champignons in vieren en bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden.
- Smelt 25 g Solo Bakken & Braden in een andere steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een roux (tot wanneer er een koekjesgeur vrij komt).
- Voeg het mosselvocht toe en roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens de Solo Crèmefine Cuisine toe.
- Meng nadien de mosselen met de champingons en de saus.
- Verwarm de videekoekjes enkele minuten in de oven en vul ze nadien met de vulling.
- Werk vervolgens af met grijze garnalen en fijngehakte peterselie.
