use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mosselvidee

Een verrassende variant op de alom geliefde klassieker: videe met mosseltjes en grijze garnalen uit de Noordzee!

Een verrassende variant op de alom geliefde klassieker: videe met mosseltjes en grijze garnalen uit de Noordzee!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4
recipe image Mosselvidee
  • 2 kg mosselen
  • 500 g champignons
  • 30 g Solo Bakken & Braden
  • 2 el bloem
  • 400 ml mosselvocht
  • 200 ml Solo Crèmefine Licht
  • 4 videekoekjes
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 el fijngehakte peterselie
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de mosselen gaar. Schep ze in een grote schaal en laat ze afkoelen.
  3. Zeef vervolgens het mosselvocht en houd 400 ml opzij.
  4. Haal alle mosselen uit hun schelp eens ze voldoende afgekoeld zijn.
  5. Snijd de champignons in vieren en bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden.
  6. Smelt 25 g Solo Bakken & Braden in een andere steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een roux (tot wanneer er een koekjesgeur vrij komt).
  7. Voeg het mosselvocht toe en roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens de Solo Crèmefine Cuisine toe.
  8. Meng nadien de mosselen met de champingons en de saus.
  9. Verwarm de videekoekjes enkele minuten in de oven en vul ze nadien met de vulling.
  10. Werk vervolgens af met grijze garnalen en fijngehakte peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.