use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Mosselen en papillotte

Mosselen in papillot zijn snel en supermakkelijk klaar te maken. Met wat groenten erbij heb je meteen een lekker pakketje boordevol smaak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
vis
schelpdieren
recipe image Mosselen en papillotte
  • 1200 g mosselen
  • 1 prei (alleen het wit)
  • 0.25 winterwortel
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 4 schijfjes citroen
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper
  • 4 ronde stukken bakpapier
  • 1 eiwit
  • 1 flesje ravigotesaus
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
Bereiding
  1. Was de mosselen schoon onder de kraan en haal dichte en kapotte exemplaren eruit. Verwijder eventuele baarden en andere ongerechtigheden. Snijd de prei en de wortel in reepjes.
  2. Verdeel de mosselen over de stukken bakpapier. Strooi er wat prei, wortel en peterselie overheen. Leg er een schijfje citroen bij en kruid het met zout en peper.
  3. Bestrijk de rand van het papier met eiwit. Klap het papier voorzichtig dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en vouw de randen stukje voor stukje dicht. Leg de pakketjes 10 minuten in de oven.
  4. Maak het papier pas open aan tafel. Serveer met de ravigotesaus.
Wil je mosselen in papillot maken, gooi dan niet elke geopende mossel op voorhand weg. Tik even op de schelp en kijk of die zich sluit: als dat zo is, is de mossel nog goed!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.