koken met kinderen
Mini pizza’s met tomaatjes en chipolataworstjes
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 1 pizzapakket met saus
- 2 el Solo Vloeibaar
- 50 g verse roomkaas
- 200 g broccoli
- 2 uien
- 200 g kleine tomaatjes
- 200 g (kleine) runderchipolata worstjes
- 150 g gemengde rauwkost
- 150 g geraspte jong belegen kaas
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Steek (met hulp van een kommetje) uit het pizzadeeg 12 kleine pizzaatjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze goed plat.
- Besmeer 6 pizzaatjes dun met roomkaas en 6 met tomatensaus. Bak de pizzaatjes in de hete oven in
- 15-20 minuten bruin.
- Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in heel dunne plakjes. Kook de broccoli in kokend water 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
- Pel en snijd in de tussentijd de uien in ringen en de tomaatjes in partjes.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een grote pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de uiringen in ca. 4 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en bak vervolgens de worstjes rondom bruin en gaar. Snijd ze in stukjes.
- Doe de broccoli, uiringen, tomaatpartjes, rauwkost, kaas en warme tomatensaus in bakjes. Leg de worstjes op een schaaltje en de pizzaatjes op een grote plank. Zet alles op tafel.
- Gebruik de ingrediënten om de pizzaatjes aan tafel te versieren als gezichten met prachtige gekrulde kapsels van uiringen en geraspte kaas.
