use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Minestrone verde met papardelle
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Minestrone verde met papardelle

Minestrone verde met papardelle

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 blokjes Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel groene selder
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 100 g papardelle (lintpasta)
  • 1 brocolli
  • 100 g doperwtjes (evt. diepvries)
  • 1 bos groene asperges
  • 2 el groene pesto
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 100 g Parmezaan (in blok)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los de groentenbouillonblokjes op in een 1,5 liter heet water.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Verwijder ongeveer anderhalve centimeter van de onderkant van de groene asperges en verdeel ze in stukjes. Houd de kopjes apart. Schil de aardappelen en verdeel ze in blokjes van 2 cm.
  3. Snijd de ui en de selderstengel heel fijn. Plet het knoflookteentje en snijd het fijn. Verhit een soeppan, voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe en stoof de ui, de selder en de knoflook gedurende een drietal minuten.
  4. Overgiet dit met de groentenbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur op halve kracht en voeg de aardappelblokjes toe. Breek de papardelle in korte stukken en voeg ze toe aan de soep. Laat in ongeveer 8 minuten gaarkoken.
  5. Voeg de broccoliroosjes, de erwtjes en de aspergestukjes toe en laat ze 2 minuten meekoken. Voeg tijdens de laatste minuut de aspergekopjes toe en roer twee eetlepels groene pesto door de soep. Kruid eventueel bij met versgemalen zwarte peper.
  6. Werk de soep in de borden af met parmezaankrullen (gebruik hiervoor een dunschiller) en gehakte bladpeterselie.
Serveer deze soep heet, met een knapperig stuk verse ciabatta erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.