feestelijk
Melkchocoladecake
Iedereen verrassen met zelfgemaakt gebak uit eigen oven? Ga aan de slag met dit recept voor melkchocoladecake vol sterretjes en schitter zelf als ster van de dag.
Geef score
Kooktijd50 min
Porties

- 175 g Solo
- 175 g fijne kristalsuiker
- 175 g zelfrijzende bloem, gezeefd met 1 tl bakpoeder
- 3 middelgrote eieren
- 3 el cacao, vermengd met 3 el warm water en afgekoeld
- 55 g witte chocoladedruppels
- Chocoladeglazuur:
- 55 g Solo
- 5 tl melk
- 200 g poedersuiker, gezeefd
- 2 el cacaopoeder
- chocoladeversieringen als afwerking
- Verwarm de oven voor op 180°C voor een conventionele oven, 160°C voor een heteluchtoven, of stand 4 voor een gasoven.
- Doe alle cake-ingrediënten behalve de chocoladedruppels in een mengkom en meng ze grondig met een houten lepel, ongeveer 2 à 3 minuten.
- Bekleed twee bakvormen van 20 cm doorsnede met bakpapier en vet ze in met olie. Giet het mengsel erin. Strooi de chocoladedruppels erover.
- Bak 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Keer om op een bakrooster en laat afkoelen.
- Glazuur: doe alle glazuuringrediënten in een kom en roer tot een gladde massa.
- Spreid wat glazuur over de ene cake en leg de andere erbovenop. Spreid de rest van het glazuur over de cake met een spatel. Decoreer naar keuze met chocoladedecoraties.
