Mediterrane salade van kastanjechampignons
Maak met weinig moeite véél indruk. Trakteer je gasten eens op deze mediterrane salade met knapperig knoflookbrood. Een echte smaakbom.
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 250 g rucola
- 8 sneetjes gedroogde ham
- 1 bakje kastanjechampignons (bruine)
- 20 zongedroogde tomaten
- 1 potje olijven (groen, zwart of gemengd)
- 4 el fijne kruiden vinaigrette
- 1 teentje look
- 1 handvol gehakte peterselie
- 4 stukken stokbrood
- 100 g Solo in wikkel
- 50 g parmezaanschilfers
- Was de rucola, droog hem en doe in een kom. Doe er de gehalveerde olijven, zongedroogde tomaten en de in stukjes gescheurde gedroogde ham bij.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Voeg deze ook toe aan de salade. Kruid de salade met peper en zout, en voeg de fijne kruiden dressing toe. Meng alles goed door elkaar.
- Pers de look en meng het met de Solo en de gehakte peterselie. Kruid bij met peper en zout. Besmeer de stukjes stokbrood ermee en grill ze vervolgens in de oven.
- Serveer de salade in borden en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer het knoflookstokbrood ernaast.
