use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Mediterrane cake met zongedroogde tomaten

Bak deze cake met zongedroogde tomaten en je zet een heerlijk mediterraan lunchgerecht op tafel. Maar zo'n mediterrane cake smaakt ook heerlijk als tussendoortje of hartig hapje bij een glas wijn. Zo'n cake met olijven en zongedroogde tomaten gaat er altijd in!

Cake bakken met zongedroogde tomaten? Met deze lekkere cake met olijven en zongedroogde tomaten zet je een lekkere hartige cake op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties
     
    8 porties
recipe image Mediterrane cake met zongedroogde tomaten
  • 100 g zongedroogde tomaten in olie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 90 g Solo margarine, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 brik passata
  • 100 ml geconcentreerde tomatenpuree
  • 200 g mini mozzarella balletjes
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snipper ze fijn. Snijd 80 g van de olijven in stukjes. Hak de salie- en de rozemarijnblaadjes fijn. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes.
  2. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg 75 g van de Solo margarine in en de eieren toe. Meng alles tot een homogeen deeg.
  3. Meng de passata met het tomatenconcentraat en roer dit door het deeg. Schep er voorzichtig de zongedroogde tomaten, de gesneden olijven, de mozzarella kaasjes en de groene kruiden door.
  4. Vet een cakevorm in met de rest van de Solo margarine en bestuif met wat bloem. Giet het tomatenbeslag in de vorm, werk af met achtergehouden olijven en bak de cake zo’n 20 minuten in de hete oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 °C en bak nog 30 minuten.
  5. Haal de tomatencake uit de oven, ontvorm hem en laat hem afkoelen op een taartrooster. Snijd de Mediterrane tomatencake met zongedroogde tomaten in stukjes en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.