use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Maki-sushi

Maki-sushi

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 7 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 koffielepe zout
  • Wasabi uit een tube of wasabipoeder
  • 200 g sushirijst (rondkorrelige sushirijst)
  • 4 nori vellen
  • japanse sojasaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de rijst grondig. Breng een kwart liter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur lager.
  2. Laat in 20 minuten gaar koken tot al het vocht is opgenomen.
  3. Doe azijn, suiker en zout in een kommetje en roer goed door. Meng door de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  4. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushimatje.
  5. Maak je vingers nat en leg een kwart van de rijst op het vel. Verdeel gelijkmatig.
  6. Laat aan de boven- en benedenrand 2 centimeter open.
  7. Snij de vulling naar keuze in repen van een centimeter breed en dik.
  8. Leg in de breedte op de rijst. Strooi er naar wens wat zalmeitjes of sesamzaad over. Rol met behulp van het matje de nori om de rijst heen. Druk aan, ook de uiteinden.
  9. Doe de lange sushi in plasticfolie tot gebruik.
  10. Maak de volgende drie rollen op dezelfde manier.
  11. Snij de rollen met een koud en vochtig mes in zes tot acht stukken.
  12. Maak de wasabi aan met wat water tot hij vloeibaar is.
  13. Doe de wasabi en sojasaus in kleine kommetjes.
Dip de sushi met stokjes of met de hand in de sausjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.