nagerecht
Luchtige chocolademousse met verse mango
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 100 g pure chocolade
- 2 el light room
- 3 el tropische limonadesiroop
- 75 g zure room
- 2 eiwitten
- 8 el poedersuiker
- 1 rijpe mango
- 12 chocoladesticks
Voorbereiding
- Breek de chocolade in een steelpannetje en laat de chocolade in de light room en de limonadesiroop op laag vuur smelten. Roer los en laat een beetje afkoelen.
- Roer de zure room erdoor. Doe de eiwitten met de poedersuiker in een grote vetvrije schaal of “bain marie” en klop ze boven een laag kokend water heel stijf.
Bereiding
- Schep eerst ¼ van het eiwit door het chocolademengsel en vervolgens de rest. Niet te lang mengen want dan gaat de lucht eruit. Verdeel de mousse over 4 mooie hoge glazen en laat ze een uurtje (of een nacht) in de koelkast staan.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd in stukjes. Schep de mango vlak voor het eten op de chocolademousse. Zet de glazen op 4 grote borden. Leg de chocoladesticks ernaast.
