use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Linzen-speltkroketjes met wortel, pecorino en een linzenslaatje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Linzen-speltkroketjes met wortel, pecorino en een linzenslaatje

Linzen-speltkroketjes met wortel, pecorino en een linzenslaatje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Voor de kroketten:
  • 200 g spelt (of gierst)
  • 200 g linzen
  • bouillon
  • 1 grote aardappel
  • 5 wortelen
  • 100 g pecorino (of een andere pittige kaas)
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 eiwit
  • 50 g bloem
  • 5 el sesamzaad
  • Solo frituurolie
  • Voor het slaatje:
  • 250 g Puy-linzen
  • 4 sjalotten
  • 2 - 3 el witte wijnazijn
  • 2 el walnootolie
  • vers gemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de kroketten: Kook de spelt en linzen in bouillon (volgens de aanwijzingen op de verpakkingen – de kooktijd kan variëren) en laat afkoelen. Schil de aardappel en wortelen en kook ze gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schaaf de pecorino of rasp hem fijn. Stamp de aardappel en wortelen fijn en schep de kaas erdoor. Werk af met peper en tijm. Meng er de spelt en linzen door en vorm er kroketjes van. Rol ze door het eiwit, de bloem en het sesamzaad. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Maak het slaatje: Maak de linzen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Schil de sjalotjes en snijd ze fijn. Meng ze met de wijnazijn en de walnootolie en kruid met peper en zout. Laat minstens een uur marineren.
  3. Bak de kroketjes mooi bruin in de frituurpan (180°C) (let op dat het sesamzaad niet verbrandt).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.