use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lauwwarme carpaccio van hertenbiefstuk met wildpatéballetjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lauwwarme carpaccio van hertenbiefstuk met wildpatéballetjes

Lauwwarme carpaccio van hertenbiefstuk met wildpatéballetjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g wildpaté
  • 5 el fijngehakte gemengde kruiden (peterselie, bieslook en/of salie)
  • 2 tl gedroogde of verse tijm
  • 200 g hertenbiefstuk (op kamertemperatuur)
  • 3 tl grove mosterd
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 4 el olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Rol van de paté met natte handen 12 kleine balletjes. Strooi de gemengde kruiden op een bord, meng er 1 tl tijm door. Rol de patéballetjes erdoor (bewaar de rest van de kruiden op het bord voor de garnering).
  2. Kruid de hertenbiefstuk met de rest van de tijm, peper en zout. Bestrijk de biefstuk rondom met de vloeibare margarine en 2 tl mosterd.
  3. Laat een pan heel heet worden en bak de biefstuk in 2-3 minuten rondom bruin. In aluminiumfolie pakken, laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Meng 1 tl mosterd met de olijfolie.
Bereiding
  1. Zet de oven aan op 150°C en laat hier 4 borden in warm worden. Snijd vlak voor het eten de hertenbiefstuk, met een glad scherp mes, in heel dunne plakjes en leg ze iets overlappend achter elkaar in een rij op 4 hete borden.
  2. Leg de patéballetjes in een rijtje ernaast, strooi de rest van de kruiden en nog wat grof gemalen peper erover en bedruppel met de mosterdolie. Lekker met krokante toostjes.
Dit gerecht kan ook als aperohapje voor 6 personen geserveerd worden: verdeel de carpaccio over 6 kleine bordjes en leg op elk 2 patéballetjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.