hoofdgerecht
Lauwe linzensla met geitenkaas
Ongelooflijk lekker én voedzaam, deze linzensla met geitenkaas en spinazie. Er is haast geen werk aan, dus ideaal als snelle luch of een makkelijk avondmaal na een drukke dag.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 bakje kerstomaten in kwartjes gesneden
- 0.5 rode ui gehakt
- 200 g linzen bereid, gespoeld en uitgele
- 3 eetlepels platte peterselie gehakt
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- peper
- 3 eetlepels Solo vloeibaar
- 1 eetlepel mosterd
- 150 g verse geitenkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 200 g jonge spinazieschuiten
- takjes platte peterselie
- Bereid of verwarm de linzen volgens de richtlijnen op de verpakking.
- Laat ze uitlekkenen hou ze warm.
- Meng in een slakom de kerstomaten, de rode ui en de platte peterselie.
- Voeg de linzen toe en meng goed.
- De vinaigrette: meng in een kleine slakom de rode-wijnazijn en de peper.
- Voeg de mosterd en het citroensap toe.
- Meng goed. Voeg de Solo toe en meng. Besprenkel de linzensla met de vinaigrette.
- Breng zo nodig op smaak met meer kruiden.
- Bedek de borden met jonge spinaziescheuten en schik er de linzensla op.
- Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas en versier met wat takjes platte peterselie.
