use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lauwe linzensla met geitenkaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lauwe linzensla met geitenkaas

Lauwe linzensla met geitenkaas

Ongelooflijk lekker én voedzaam, deze linzensla met geitenkaas en spinazie. Er is haast geen werk aan, dus ideaal als snelle luch of een makkelijk avondmaal na een drukke dag.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bakje kerstomaten in kwartjes gesneden
  • 0.5 rode ui gehakt
  • 200 g linzen bereid, gespoeld en uitgele
  • 3 eetlepels platte peterselie gehakt
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • peper
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g jonge spinazieschuiten
  • takjes platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid of verwarm de linzen volgens de richtlijnen op de verpakking.
  2. Laat ze uitlekkenen hou ze warm.
  3. Meng in een slakom de kerstomaten, de rode ui en de platte peterselie.
  4. Voeg de linzen toe en meng goed.
  5. De vinaigrette: meng in een kleine slakom de rode-wijnazijn en de peper.
  6. Voeg de mosterd en het citroensap toe.
  7. Meng goed. Voeg de Solo toe en meng. Besprenkel de linzensla met de vinaigrette.
  8. Breng zo nodig op smaak met meer kruiden.
  9. Bedek de borden met jonge spinaziescheuten en schik er de linzensla op.
  10. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas en versier met wat takjes platte peterselie.
Aan tafel: dien op met stokbrood of meergranenbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.