hoofdgerecht
Lasagne van zalm met wokgroenten en citroengras
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g wortels geschild
- 100 g shii-take
- 100 g peultjes
- 50 g sjalot
- 1 teentje look
- 50 g sojascheuten
- zout en peper
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 600 g zalmmoten
- 1.5 eetlepel sesamzaadjes
- 100 g courgette
- 1 stengel citroengras
- 2 eetlepels sojasaus
- geraspte gember
- Snijd de wortels, shii-take, peultjes en courgette in kleine stukjes.
- Kook de wortel en de peultjes krokant in gezouten water, giet af en spoel koud.
- Snijd de sjalot en het citroengras in dunne reepjes.
- Smelt de solo in de wok .
- Doe de wortelen en de sjalot in de wok en voeg onder voortdurend roeren de courgette, de peultjes, de shii-take, de sojascheuten en het citroengras toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Parfumeer met gember, de fijngehakte knoflook en op het allerlaatste moment de fijngehakte koriander.
- Snijd elke zalmmoot overlangs in 3 gelijke plakjes en leg ze op een met Solo vloeibaar ingevette ovenplaat.
- Schuif ze onder de grill tot elk plakje halfgaar is.
- Neem de zalm uit de oven, blus de plaat met de sojasaus.
- Leg een plakje zalm in het midden van het bord.
- Verdeel daarop een laagje groenten en herhaal.
- Eindig met een laagje zalm.
- Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus.
