use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lasagne van zalm met wokgroenten en citroengras
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lasagne van zalm met wokgroenten en citroengras

Lasagne van zalm met wokgroenten en citroengras

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g wortels geschild
  • 100 g shii-take
  • 100 g peultjes
  • 50 g sjalot
  • 1 teentje look
  • 50 g sojascheuten
  • zout en peper
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 600 g zalmmoten
  • 1.5 eetlepel sesamzaadjes
  • 100 g courgette
  • 1 stengel citroengras
  • 2 eetlepels sojasaus
  • geraspte gember

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de wortels, shii-take, peultjes en courgette in kleine stukjes.
  2. Kook de wortel en de peultjes krokant in gezouten water, giet af en spoel koud.
  3. Snijd de sjalot en het citroengras in dunne reepjes.
  4. Smelt de solo in de wok .
  5. Doe de wortelen en de sjalot in de wok en voeg onder voortdurend roeren de courgette, de peultjes, de shii-take, de sojascheuten en het citroengras toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Parfumeer met gember, de fijngehakte knoflook en op het allerlaatste moment de fijngehakte koriander.
  8. Snijd elke zalmmoot overlangs in 3 gelijke plakjes en leg ze op een met Solo vloeibaar ingevette ovenplaat.
  9. Schuif ze onder de grill tot elk plakje halfgaar is.
  10. Neem de zalm uit de oven, blus de plaat met de sojasaus.
  11. Leg een plakje zalm in het midden van het bord.
  12. Verdeel daarop een laagje groenten en herhaal.
  13. Eindig met een laagje zalm.
  14. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.