Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Lasagne met geroosterde butternut

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
Italiaans
Vegetarisch
pasta
recipe image Lasagne met geroosterde butternut
  • 1 pakje verse lasagnevellen (koelvak)
  • 1 butternutpompoen
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl karwijzaad
  • 0.25 tl gemalen kaneel
  • grof zout
  • 1 pakje geitenkaas
  • Voor de witte wijnsaus:
  • Solo
  • 5 sjalotten
  • 5 cl witte wijn
  • 2 dl groentenbouillon
  • 2 dl room
  • peper
  • zout
  • 2 el limoensap
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de pompoen in halve maantjes (je hoeft de pompoen niet te schillen) en leg ze in de ovenschaal met de specerijen. Laat 15-20 minuten roosteren in de oven.
  3. Maak de saus:
  4. Schil de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de Solo in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Doe de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zacht inkoken voor je er de room aan toevoegt. Zeef de saus en werk af met wat limoensap. Controleer de kruiding en voeg eventueel peper of zout toe.
  5. Vet een ovenschaal in met wat Solo en leg er laagjes lasagnevellen, saus en verkruimelde geitenkaas in. Herhaal dit enkele keren – afhankelijk van de diepte van je schaal — en eindig met een laagje kaas.
  6. Zet 15-20 minuten in de oven (volg de aanwijzingen op de verpakking van je lasagnevellen).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.