hoofdgerecht
Lamsvlees uit de Pyreneeën op drie wijzen
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kleine chinese kool
- 6 eetlepels Solo
- 1 koffielepel sambal oelek
- 10 cl japanse rijstazijn (sushi su)
- 8 lamskoteletjes
- 1 lamsgebraad (400 g) (allemaal bij voorkeur lamsvlees uit de Pyreneeën)
- 4 miniraapjes
- 4 sluimererwten
- 50 g tuinbonen
- 50 g erwten
- 8 groene asperges (stuks)
- 1 lamsschouder
- 1 wortel
- 1 seldertak
- 4 dl rode wijn
- 1 dl lamsfond
- 1 takje oregano
- 1 blaadje lavas
- 50 g gedroogde witte bonen
- 1 cayennepeper (mespuntje)
- 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
- 1 tijm (takje)
- 1 sjalot versnipperd
- Bertolli extra vergine
- 1 eetlepel gember (gehakt)
- Maak de bladeren van de Chinese kool los en snij ze in reepjes.
- Meng ze met een koffielepel sambal en met de sushi su. Laat ze daarin 3 uur marineren.
- Week de witte bonen gedurende 3 uur.
- Snij de wortel en de seldertak in blokjes.
- Snij ook het schouderstuk in blokjes.
- Bak deze op een heet vuur.
- Haal ze uit de pan.
- Bak vervolgens de fijngehakte sjalot in olijfolie, voeg er het vlees aan toe, de in blokjes gesneden wortel en seldertak, voeg er de rode wijn aan toe, een beetje lamsfond, het mespuntje cayennepeper, de knoflook, tijm, oregano en het lavasblad en laat met het deksel op de pan langzaam stoven.
- Voeg er tot slot de gehakte gember aan toe.
- Verwarm de oven voor op 70°C. Bak daarin 30 minuten het lamsgebraad.
- Haal het vlees uit de oven en laat het een kwartier rusten.
- Kook ondertussen in 20 min. de bonen.
- Was de primeurgroenten en kook ze beetgaar volgens soort.
- Bak dan de koteletjes in de pan.
- Verwarm wat Solo in een pan, leg er de groenten in en laat ze heel eventjes opwarmen.
- Serveer zoals op de foto.
