use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsvlees Rogan Josh
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsvlees Rogan Josh

Lamsvlees Rogan Josh

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg lamsstoofvlees
  • 3 zoete aardappelen
  • 600 g tomaten
  • 3 rode uien
  • 3 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el Solo
  • 1 laurierblad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 3 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 5 el volle yoghurt
  • 1 handvol amandelen
  • 0.25 tl gemalen kaneel
  • fleur de sel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd het lamsstoofvlees in blokjes van 3 à 5 cm.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de rode ui en snijd hem in stukjes. Schil de gember en rasp hem. Pel en versnipper de knoflook.
  3. Verhit 2 el Solo in een kookpot met zware bodem (vb. gietijzer) en bak het lamsvlees rondom mooi bruin. Voeg gember, knoflook, laurierblad en kurkuma toe.
  4. Stamp het venkel-en korianderzaad samen met de kardemom en kruidnagel fijn in een vijzel en voeg het mengsel toe aan het vlees. Doe de aardappelen en uien erbij en laat ze even meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
  5. Doe als laatste het kaneelstokje, de steranijs en de yoghurt erbij. Laat op een zacht vuur stoven tot het vlees zacht is (60 à 75 minuten). Verwijder het laurierblad, de steranijs en de kaneelstok.
  6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan met het kaneelpoeder, strooi ze over de lamsschotel en werk af met fleur de sel.
Serveer met geroosterd Indisch naanbrood (dat vind je in de afdeling Wereldkeuken van je supermarkt).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.