use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsspiezen met citroen en olijven

Lamsspiezen met citroen en olijven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 0.25 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels dressing naar keuze
  • 3 teentjes look
  • 2 eetlepels fijngehakte verse Italiaanse kruiden
  • 400 g lamsboutjes
  • 1 grote citroen
  • 24 salieblaadjes (of 4 takjes rozemarijn)
  • 24 zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  2. Snij de komkommer in kleine blokjes en dep hem droog met keukenpapier.
  3. Roer de Griekse yoghurt in een schaal, samen met de dressing, 1 teentje uitgeperste knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden.
  4. Schep de komkommer erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel 15 minuten staan.
  5. Snij het vlees in blokjes van 3 cm.
  6. Snij de citroen in de lengte in 4, en daarna elk partje in 6. Steek de blokjes vlees op 8 houten spiesjes of 4 lange metalen spiezen: wissel af met de plakjes citroen, de salieblaadjes (of rozemarijn) en de olijven.
  7. Meng de Solo Vloeibaar met 2 teentjes uitgeperste knoflook, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en wat zout en peper naar smaak.
  8. Bestrijk de spiesen met dit mengsel en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze dan opnieuw met het kruidenmengsel.
  9. Serveer de spiesen met de komkommersaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.