use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsgehaktschotel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsgehaktschotel

Lamsgehaktschotel

Wil je iedereen verrassen met een heerlijke ovenschotel met lamsgehakt? Sla je slag met dit supereenvoudige recept. Succes gegarandeerd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 8 sneetjes brood
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 2 lenteuitjes
  • 1 grote courgette
  • 4 tomaten
  • tijm
  • 200 g mozzarella
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm een oven voor op 180 °C.
  2. Snij het ontkorste brood in blokjes en bak ze krokant in Solo.
  3. Roerbak het gehakt in Solo, meng met geperste look, de Provençaalse kruiden, het ei en de gehakte lente-uitjes. Kruid met peper en zout.
  4. Strijk een ovenschotel in met Solo en strooi er de broodblokjes in.
  5. Verdeel daarover het gehakt.
  6. Bedek met een laag dunne courgetteplakjes, uiringetjes en tomatenplakjes.
  7. Bestrooi met tijm, peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
  8. Strooi de mozzarella bovenop en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Let op: het lamsgehakt voor deze ovenschotel bevat minder vet. Kleeft het aan je pan? Voeg dan wat extra Solo toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.