use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsgehaktballetjes met tomatensalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsgehaktballetjes met tomatensalade

Lamsgehaktballetjes met tomatensalade

Rezept van Elien's Cuisine Op zoek naar het lekkerste lamsgehaktballetjes met tomatensalade recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Rezept van Elien's Cuisine
Een op en top zomers gerechtje met heerlijke Midden-Oosterse invloeden en dat bovendien lekker veelzijdig is! Je kan deze lam kofta’s gewoon doordeweeks serveren, gezellig bij een zomerse apéro of steek de barbecue aan en grillen maar!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    29 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

Ingrediënten lamsgehaktballetjes:
  • 800 g lamsgehakt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl chillipoeder
  • 0.5 tl sumac
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 ui
  • Solo Vloeibaar
  • Zout
  • Platbrood
Ingrediënten kruidenroomsaus:
  • 150 ml Crèmefine Vol
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte dille
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 0.5 tl sumac
  • Zout
Ingrediënten tomatensalade:
  • 200 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 komkommer
  • Peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de ui en hak deze fijn.
  2. Verhit een pan of stoofpot met een scheutje Solo Vloeibaar en fruit hierin de ui mooi glazig. Haal de pan van het vuur en zet even opzij om af te koelen.
  3. Meng het lamsgehakt met komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, sumac, ei, paneermeel, fijngehakte peterselie, afgekoelde ui en een snuifje zout. Rol nadien balletjes van het gehakt.
  4. Laat de gehaktballetjes 15 minuten of langer opstijven in de koelkast.
  5. Halveer ondertussen de kerstomaten.
  6. Pel de rode ui en hak deze in fijne schijfjes.
  7. Meng de kerstomaten met de ui, peterselie, rode wijnazijn, een snuifje zout en peper. Bewaar in de koelkast tot net voor het serveren.
  8. Snijd ook de komkommer in schijfjes.
  9. Verhit een ruime pan/stoofpot met een grote scheut Solo vloeibaar en bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar.
  10. Klop de Solo Crèmefine Patisserie op en voeg op het laatste de fijngehakte peterselie, bieslook, dille, griekse yoghurt, sumac en zout toe.
  11. Verwarm het naanbrood/platbrood in de oven/grillpan.
  12. Serveer het brood met de lamsgehaktballetjes, tomatensalade, schijfjes komkommer en de kruidenroomsaus.

TIP

Smeer de naanbroden in met Solo Vloeibaar gemengd met wat look en verse kruiden voor nog wat extra smaak, en verwarm deze nadien in de oven!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.