hoofdgerecht
Lamsgehaktballetjes met tomatensalade
Rezept van Elien's Cuisine
Een op en top zomers gerechtje met heerlijke Midden-Oosterse invloeden en dat bovendien lekker veelzijdig is! Je kan deze lam kofta’s gewoon doordeweeks serveren, gezellig bij een zomerse apéro of steek de barbecue aan en grillen maar!
Rezept van Elien's Cuisine Op zoek naar het lekkerste lamsgehaktballetjes met tomatensalade recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Geef score
Porties

Ingrediënten lamsgehaktballetjes:
- 800 g lamsgehakt
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 0.5 tl chillipoeder
- 0.5 tl sumac
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 ui
- Solo Vloeibaar
- Zout
- Platbrood
Ingrediënten kruidenroomsaus:
- 150 ml Crèmefine Vol
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 el fijngehakte dille
- 2 el Griekse yoghurt
- 0.5 tl sumac
- Zout
Ingrediënten tomatensalade:
- 200 g kerstomaten
- 1 rode ui
- 1 el fijngehakte peterselie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 komkommer
- Peper en zout
- Pel de ui en hak deze fijn.
- Verhit een pan of stoofpot met een scheutje Solo Vloeibaar en fruit hierin de ui mooi glazig. Haal de pan van het vuur en zet even opzij om af te koelen.
- Meng het lamsgehakt met komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, sumac, ei, paneermeel, fijngehakte peterselie, afgekoelde ui en een snuifje zout. Rol nadien balletjes van het gehakt.
- Laat de gehaktballetjes 15 minuten of langer opstijven in de koelkast.
- Halveer ondertussen de kerstomaten.
- Pel de rode ui en hak deze in fijne schijfjes.
- Meng de kerstomaten met de ui, peterselie, rode wijnazijn, een snuifje zout en peper. Bewaar in de koelkast tot net voor het serveren.
- Snijd ook de komkommer in schijfjes.
- Verhit een ruime pan/stoofpot met een grote scheut Solo vloeibaar en bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar.
- Klop de Solo Crèmefine Patisserie op en voeg op het laatste de fijngehakte peterselie, bieslook, dille, griekse yoghurt, sumac en zout toe.
- Verwarm het naanbrood/platbrood in de oven/grillpan.
- Serveer het brood met de lamsgehaktballetjes, tomatensalade, schijfjes komkommer en de kruidenroomsaus.
