barbecue
Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas en een streekbier
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 lamsbiefstukjes a 150 g
- 1 grote rammenas
- 2 dl lams- of kalfsfond
- 200 g zure room
- Bertolli extra vergine olijfolie
- 2 el Solo vloeibaar
- 4 plakjes pancetta (italiaanse spek)
- 4 grote bloemige aardappels
- 2 el gehakte bieslook
- 2 el zongedroogde tomaat
- 2 el rozemarijn (gehakt)
- 2 el graanmosterd
- 1 flesje bier van hoge gisting
- 2 teentjes look
- Doe de graanmosterd, de geperste look ven de olijfolie voor de marinade in een
- kom en leg er de biefstukjes 24 uur op voorhand in. Zet afgedekt in de koelkast.
- Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn en haal het kruim eruit. Hou apart.
- Snijd de pancetta in dunne reepjes en versnipper de zongedroogde tomaatjes.
- Voeg beide samen en doe er de zure room, de gehakte bieslook en het
- aardappelkruim bij. Meng alles tot een gladde puree en vul er de uitgeholde aardappelen opnieuw mee.
- Schil de rammenas en snijd hem in plakken van 1 cm dik. Kook die in gezouten
- water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Haal de biefstukjes uit de marinade en zet de marinade in een sauspannetje op
- het vuur. Laat voor de helft inkoken, voeg dan de fond en het bier toe. Laat weer tot saus dikte inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de rammenas tussen een grillklem, wrijf in met wat Solo Vloeibaar en kruid
- bij met barbecue- of aardappelkruiden. Ook provençaalse kruiden zijn hier erg
- lekker bij.
- Zet de gevulde aardappelen aan de zijkant van de grill en rooster de
- lamsbiefstukjes een vijftal minuutjes aan elke kant op een matige grillstand.
- De laatste 4 minuutjes van de gaartijd van het vlees leg je de groente erbij.
- Rooster ze aan beide zijden.
- Laat het vlees 5 minuutjes warm rusten voor je het aansnijdt. Dien op met het
- ingekookte biersausje.
