use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas en een streekbier
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas en een streekbier

Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas en een streekbier

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 lamsbiefstukjes a 150 g
  • 1 grote rammenas
  • 2 dl lams- of kalfsfond
  • 200 g zure room
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 4 plakjes pancetta (italiaanse spek)
  • 4 grote bloemige aardappels
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el zongedroogde tomaat
  • 2 el rozemarijn (gehakt)
  • 2 el graanmosterd
  • 1 flesje bier van hoge gisting
  • 2 teentjes look

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de graanmosterd, de geperste look ven de olijfolie voor de marinade in een
  2. kom en leg er de biefstukjes 24 uur op voorhand in. Zet afgedekt in de koelkast.
  3. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn en haal het kruim eruit. Hou apart.
  4. Snijd de pancetta in dunne reepjes en versnipper de zongedroogde tomaatjes.
  5. Voeg beide samen en doe er de zure room, de gehakte bieslook en het
  6. aardappelkruim bij. Meng alles tot een gladde puree en vul er de uitgeholde aardappelen opnieuw mee.
  7. Schil de rammenas en snijd hem in plakken van 1 cm dik. Kook die in gezouten
  8. water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  9. Haal de biefstukjes uit de marinade en zet de marinade in een sauspannetje op
  10. het vuur. Laat voor de helft inkoken, voeg dan de fond en het bier toe. Laat weer tot saus dikte inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Leg de rammenas tussen een grillklem, wrijf in met wat Solo Vloeibaar en kruid
  12. bij met barbecue- of aardappelkruiden. Ook provençaalse kruiden zijn hier erg
  13. lekker bij.
  14. Zet de gevulde aardappelen aan de zijkant van de grill en rooster de
  15. lamsbiefstukjes een vijftal minuutjes aan elke kant op een matige grillstand.
  16. De laatste 4 minuutjes van de gaartijd van het vlees leg je de groente erbij.
  17. Rooster ze aan beide zijden.
  18. Laat het vlees 5 minuutjes warm rusten voor je het aansnijdt. Dien op met het
  19. ingekookte biersausje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.