hoofdgerecht
Lam in kruidenkorst met aardappelgratin en rozemarijn
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Porties

- Lamscarrés:
- 2 lamscarrés (van elk 6 koteletten)
- 100 g Solo
- 2 takjes gehakte kervel
- 4 eetlepels gehakte platte peterselie
- 1 takje gehakte dragon
- kruim van 1 sneetje wit brood (of paneermeel)
- Saus:
- 20 cl rode wijn
- 250 ml kalfsfond
- Gratin:
- 0,5 light room
- 40 g Solo Vloeibaar
- 750 g aardappelen (bintjes)
- 0.5 l melk
- 1 teentje look
- 2 eetlepels rozemarijn
- versgemalen peper en zout
- Garnering:
- Enkele blaadjes basilicum
- Fijne ajuinringen
- Schil de aardappelen, was ze en snij ze in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op een met Solo ingevette ovenschaal en bestrooi met look en rozemarijn.
- Voeg de melk en de light room toe en breng op smaak met peper en zout.
- Laat 1 uur in de oven bakken op 220°C.
- Kruid de lamscarrés met peper en zout en bak ze bruin in een braadpan met 40 g Solo Vloeibaar.
- Hak de kervel, de peterselie en de dragon. Voeg er het broodkruim of het paneermeel aan toe en meng dit alles met 100 g zachte Solo.
- Strijk het kruidenmengsel op de lamscarrés en laat 7 minuten op 220°C bakken in de oven.
- Haal de lamscarrés van de bakplaat en blus met rode wijn en de kalfsfond. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
- Snij de carrés en voeg er de saus aan toe.
- Schik de lamscarrés op een bord, samen met wat basilicumblaadjes en de fijne ajuinringen. Serveer met de gratin.
