use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kruidige eendeborst met Spaanse Groenteschotel

Kruidige eendeborst met Spaanse Groenteschotel

Eend is een echte lekkernij en staat vaak enkel met de feestdagen op het menu.

Maar waarom daar eens geen verandering in brengen ?

Daarom deze week een heerlijke eendenborst met Spaanse Groenteschotel.

Eend is een echte lekkernij en staat vaak enkel met de feestdagen op het menu.

Maar waarom daar eens geen verandering in brengen ?

Daarom deze week een heerlijke eendenborst met Spaanse Groenteschotel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 1 Spaanse Groenteschotel (750 g) van Iglo
  • 800 g eendeborst
  • 5 plakjes verse gember
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kerrie
  • mespuntje kaneel
  • 8 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • teentje knoflook
  • 6 eetlepels water
  • bosje bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Maak een marinade van de gehakte gember, honing, kerrie, kurkuma en 3 eetlepels ketchup.
  3. Snij de velkant van de eendeborst in en strijk in met de marinade.
  4. Kleur de borst in olie en gaar deze verder in de oven gedurende 15 minuten.
  5. Meng de suiker, azijn, geperste knoflook, 5 eetlepels ketchup en 6 eetlepels water in een sauspan. Voeg de overige marinade toe en laat even opkoken.
  6. Warm de spaanse groenteschotel op in de microgolfoven.
  7. Werk het gerecht af met gesnipperde bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.