use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Kruidig gewokte kipreepjes

Met gewokte kipreepjes kan je heel wat kanten op. Voor dit recept marineren we ze op een wel heel verrassende manier. Smakelijk!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
recipe image Kruidig gewokte kipreepjes
  • 100 g gehakt
  • paneermeel
  • 0.5 flesje pils
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • wokkruiden
  • 0.5 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 1 klontje Solo
  • 0,5 flesje light room
  • zout en peper
  • maïzena express
  • 1 eierdooier
  • 1 snuifje komijn
  • 250 g champignons
  • 300 g kipfilet
  • 200 g rijst
  1. Meng het gehakt met een eidooier en het gemalen komijnen paneermeel. Maak er balletjes van.
  2. Snij de kip in smalle, korte reepjes, marineer in 1/2 flesje pils met rietsuiker en wokkruiden.
  3. Giet in de wok een 2.5 dl water en het half blokje kipbouillon en breng aan de kook.
  4. Laat hierin de balletjes een 5-tal minuten garen.
  5. Laat uitlekken en bewaar de bouillon.
  6. Wrijf de wokpan droog.
  7. Snij de champignons in stukjes.
  8. Zet de wok met een flinke klont Solo op een hoog vuur.
  9. Bak de uitgelekte kippenreepjes, voeg de champignons en daarna de gehaktballetjes toe.
  10. Voeg de light room toe en de bewaarde bouillon.
  11. Bind met maïzena express (kruid eventueel bij met peper en zout).
  12. Dien op met rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.