barbecue
Kruidentopping met Zuiderse tuinkruiden
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 250 g Solo wikkel
- 1 bosje tijm, blaadjes fijngehakt
- 3 takjes rozemarijn, blaadjes fijngehakt
- 3 takjes oregano, blaadjes fijngehakt
- 1 citroen, geperst
- Haal de Solo wikkel een half uur voor je met de bereiding begint uit de koelkast, zodat je hem makkelijk kan verwerken. Pak de Solo uit en leg hem op een diep bord. Leg een strook vershoudfolie klaar van 40 cm.
- Plet de Solo met een vork. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng ze met de vork door de Solo.
- Spreid het kruidenmengsel in een lange strook uit over de vershoudfolie. Rol de folie op en draai de uiteinden vast tot een stevige worst.
- Laat de kruidentopping een uurtje opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de worst in schijfjes van een halve centimeter.
- Voeg de schijfjes toe aan je papillotgerechten net voor je ze dichtvouwt. Een heerlijk licht alternatief voor kruidenboter!
