Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Kruidenbrood

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Voorbereiding35 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
Vegetarisch
brood
recipe image Kruidenbrood
  • 500 g bloem
  • 2 zakjes gist
  • 1 snuifje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 cl lauw water
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 zilveruitjes
  • 8 olijven
  • Bertolli extra vergine
  1. Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en strooi er de gist in.
  2. Strooi het zout en de suiker op de rand.
  3. Voeg het lauw water toe in de kuil en roer met een vork tot alles gemengd is.
  4. Kneed dit goed en leg er een handdoek over.
  5. Laat het deeg rijzen tot het eens zoveel is.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Maak de vulling door de zongedroogde tomaten, de knoflookteentjes, de zilveruitjes en de olijven fijn te hakken.
  8. Voeg olijfolie toe tot je een papje hebt. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
  9. Strijk de vulling hierover uit. Rol dan het deeg op en doe dit in een met olie ingestreken bakvorm.
  10. Zet dit 25 à 30 minuten in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.