Krokantje van griet en kalfstong met een slaatje van asperges en Gentse mosterd
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 ei
- 1 koffielepel Gentse mosterd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel champagneazijn
- peper en zout
- 4 witte asperges
- 4 groene asperges
- 1 bosje bieslook alsook de bieslookbloemetjes
- 4 velletjes pastadeeg
- 4 dunne plakjes grietfilet
- 8 fijne schijfjes gerookte kalfstong in de lengte gesneden
- 1 Jonagold- appel in kleine blokjes gesneden
- beetje Solo
- Solo frituur olie
- Maak de vinaigrette door de eierdooier en mosterd te mengen en al roerend de olijfolie en vervolgens de champagneazijn toe te voegen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de rauwe asperges tot ongeveer 3 cm van de kop en snij ze in flinterdunne reepjes.
- Snij ook de bieslook zeer fijn.
- Leg de 4 velletjes pastadeeg open en leg de grietplakjes erop.
- Hierop komt dan de fijngesneden gerookte kalfstong.
- Bak de blokjes appel even kort aan in de pan met een beetje Solo en leg deze op de kalfstong.
- Rol het geheel op en kleef dicht met losgeklopt eiwit, zodat er een mooi opgespannen rolletje of cannelloni ontstaat.
- Frituur de rolletjes ca. 7 minuten op 180 °C. Meng de asperges met de vinaigrette en de fijngesneden bieslook.
- Schik de asperges op een bord (eventueel in een ring).
- Snij de gefrituurde cannelloni schuin doormidden en plaats ze omheen het aspergeslaatje.
- Werk dit af met de bieslookbloemetjes.
