use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokant taartje van kweepeer
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kweepeertaartje bakken

Krokant taartje van kweepeer

Recept zelf kweepeertaart bakken in de oven. Verrukkelijk kweepeer dessert, toetje en nagerecht voor 2 personen.

Heerlijke krokant kweepeertaartje uit de oven. Verrukkelijk dessert voor 2 personen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kleine kweepeer
  • 1 dl appelsap
  • 0.5 kaneelstokje
  • 1 filodeeg vel
  • 1 el Becel Original (vloeibaar) (10 g)
  • 2 tl pijnboompitten
  • extra nodig: 4 kleine ovenvaste vormpjes (ø ca. 6 ½ cm en 2 cm hoog)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de kweepeer, snijd hem in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Breng de kweepeerstukjes met het appelsap en het kaneelstokje aan de kook en kook de kweepeer in ca. 10 minuten gaar en het sap inkoken. Laat de kweepeer in de appelsiroop afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd uit het vel filodeeg 8 vierkantjes van ca. 7x7 cm. Bestrijk de vormpjes en de filodeegvierkantjes met Becel Original. Leg er telkens 2 op elkaar maar draai het bovenste vierkantje een kwartslag zodat er 8 puntjes te zien zijn. Bekleed de vormpjes met 2 op elkaar gelegde vierkantjes (ze steken wat boven het vormpje uit).
  3. Bak de bakjes in ca. 7 minuten in de voorverwarmde oven krokant en lichtbruin. Neem ze uit de oven laat ze even staan en neem de bakjes voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze helemaal afkoelen. Rooster de pijnbompitten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op een bord.
  4. Verdeel vlak voor het serveren de kweepeer met de ingekookte siroop en de pijnboompitjes over de filobakjes en serveer het taartje van kweepeer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.