use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokant kabeljauwgebakje met tomaat en basilicum met kerriesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokant kabeljauwgebakje met tomaat en basilicum met kerriesaus

Krokant kabeljauwgebakje met tomaat en basilicum met kerriesaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • Solo vloeibaar
  • zout
  • 2.5 dl kippenbouillon
  • 10 g kerriepoeder
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 2 tomaten
  • verse basilicum
  • 2 bladeren filo-deeg
  • 2 stukken prei
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Verwijder met een scherp mes de buitenste laag van de prei en blancheer.
Bereiding
  1. Pet en ontpit de tomaten en snijd ze in vier.
  2. Halveer de porties kabeljauw horizontaal.
  3. Kruid de onderste helften licht en leg er 2 partjes tomaat met telkens 2 à 3 blaadjes basilicum op.
  4. Plaats er de bovenste helften op en kruid nogmaals.
  5. Wikkel in een geblancheerd preiblad zodat alles compact blijft.
  6. Plaats de porties op een filo-blad, waarvan de randen vochtig gemaakt worden en verpak.
  7. Smeer in met de Solo en laat in de oven garen.
  8. Snijd ondertussen de rest van de prei in cilinders van ± 2,5 cm en stoom ze gaar.
  9. Kook de kippenbouillon in tot ¼, kruid met kerriepoeder en werk de saus verder op met Solo.
  10. Plaats de krokante kabeljauwgebakjes op een bord, giet de saus rondom en schik de prei in de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.