use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Koude cheesecake-cupcakes met kersen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Koude cheesecake-cupcakes met kersen

Koude cheesecake-cupcakes met kersen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • Vulling:
  • 200 g volvette roomkaas
  • 200 ml slagroom (min. 30 % vet)
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el gelatinepoeder (9 g)
  • 125 ml heet water
  • 25 g Solo Patisserie
  • Taartbodem:
  • 2 glazen fijngemalen koekjes (vb. petit-beurre of zandkoekjes)
  • 40 g glas poedersuiker
  • 80 g Solo Patisserie
  • Kersensaus:
  • 100 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
  • 2.5 el suiker (30 g)
  • 1 tl Maïzena (4 g)
  • 1 metalen muffinbakvorm voor 12 cupcakes
  • 24 papieren muffinvormpjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de slagroom op, samen met de poedersuiker. Voeg er lepel per lepel de roomkaas aan toe. Voeg 25 g Solo Patisserie toe en meng nogmaals. Los de gelatine op in 100 ml heet water, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel.
  2. Smelt 80 g Solo Patisserie en voeg er de koekjeskruimels en de poedersuiker aan toe. Meng goed met een lepel. Plaats in elke cup van de muffinvorm twee papieren muffinvormpjes. Verdeel het deeg over de bodem van de muffinvormpjes en druk lichtjes aan.
  3. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem in de muffinvormpjes. Zet in de koelkast gedurende ongeveer een uur.
  4. Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is. Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
  5. Laat de kersensaus afkoelen en versier er daarna de cupcakes mee.
  6. Je cheesecake-cupcakes zijn klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.