buffet
Knapperige groenten met dipsaus
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 1 bos jonge wortels
- 3 paprika's (in verschillende kleuren)
- 1 bos selder
- 1 komkommer
- Voor 300 ml dipsaus
- 1 busseltje verse basilicum
- 100 gram pecannoten
- 1 busseltje verse peterselie
- 50 gram vers geraspte parmezaan
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 koffielepel citroensap
- 200 ml olijfolie
- keukenrobot
- Was en snijd de jonge wortels, paprika's, selder en komkommer in fijne reepjes en schik ze in hoge glazen.
- Doe alle ingrediënten voor de dipsaus, behalve de olijfolie, in de keukenrobot tot alles goed gemengd is. Breng de saus op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Terwijl de keukenrobot draait, giet er geleidelijk de olijfolie bij, tot er een homogene massa ontstaat. Bewaar in de koelkast alvorens op te dienen.
- Serveer dan dipsaus met de rauwe groenten.
