use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Knapperig gebakje met chocolade en coulis van gekonfijte sinaasappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Knapperig gebakje met chocolade en coulis van gekonfijte sinaasappel

Knapperig gebakje met chocolade en coulis van gekonfijte sinaasappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 10 min
  • Kooktijd
    8 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g kumquats in fijne schijfjes gesneden
  • 100 g fijne griessuiker
  • 2 dl water
  • 120 g chocolade (fijngestampt)
  • 3 eetlepels volle melk
  • 5 eetlepels light room
  • 75 g Solo
  • 2 eieren
  • 50 g honing
  • 35 g bloem
  • 4 gebakjes van 10 cm doorsnede van knapperig gesuikerd deeg

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng de kumquats, de griessuiker en het water aan de kook. Haal van het vuur en laat een uur konfijten.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Breng in een kookpan de melk, de light room en de Solo aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Klop de eieren in een kom, voeg er de tijmhoning aan toe en klop verder.
  5. Voeg de bloem toe en klop krachtig tot een homogeen mengsel.
  6. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder.
  7. Voeg ten slotte de melk, light room en Solo vloeibaar toe.
  8. Klop krachtig en laat dit een uur in de koelkast rusten.
  9. Giet de bereiding in de bakvormpjes en maak het oppervlak mooi glad.
  10. Zet gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C.
  11. Schik ondertussen de schijfjes gekonfijte kumquat op de randen van de borden en voeg wat kookvocht toe.
  12. Haal de gebakjes uit de oven en leg ze in het midden van het bord (de chocoladebereiding moet vloeibaar zijn).
  13. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.