use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Klassieke asperges met ham en peterseliecrème
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Asperges en krieltjes koken

Klassieke asperges met ham en peterseliecrème

Echte klassieke asperges: hoe maak je die nu eigenlijk? Ontdek het in dit eenvoudige recept: een simpel gerecht, op en top Belgisch.

Recept asperges met ham koken en krielaardappelen koken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 600 g witte asperges
  • 500 g nieuwe krielaardappelen
  • 20 g Becel Bakken en Braden
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 eieren
  • 125 g gekookte magere ham
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Was de aardappeltjes schoon. Roer de Becel Bakken en Braden en de peterselie door elkaar.
  2. Kook de asperges met de gewassen aspergeschillen afhankelijk van de dikte in water in 15 tot 20 minuten net gaar. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel en halveer de eieren.
  3. Giet de asperges en de krieltjes af. Laat de krieltjes met de deksel schuin op de pan droog stomen. Verdeel de asperges met de krieltjes, de ham en het ei over 2 borden. Bestrooi de asperges met nootmuskaat naar smaak. Vorm van de peterseliecrème met 2 dessertlepels twee ovale balletjes en leg ze op de asperges. Bestrooi eventueel met peterselie en serveer direct.
Deze klassieke asperges met ham en peterseliecrème en krieltjes smaakt ook erg lekker met biefstuk. Vervang de eieren en de ham dan door 200 g biefstuk en serveer de gebakken biefstuk er in plakjes bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.