feestelijk
Kir 'speciaal' met slagroomijs, sinaasappel en blauwe bessen
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kleine sinaasappel
- 100 g blauwe bessen
- 4 el crème de cassis
- 0.25 l champagne (demi sec) of een andere zoete mousserende witte wijn
- 4 bolletjes Fermette Volle Melkijs
- 4 mooie krokante kerstkoekjes
Voorbereiding
- Was en droog de sinaasappel. Rasp de schil op een fijne rasp boven een grote schaal.
- Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng ze met de geraspte schilletjes, de blauwe bessen en de crème de cassis.
Bereiding
- Verdeel de sinaasappel-bessensalade over 4 hoge champagneglazen en zet ze op 4 bordjes.
- Schep in elk glas een bolletje ijs, schenk de champagne erover en leg de koekjes erbij.
