use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipsaté met zoete ketjapsaus en pinda's en noedels
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipsaté met zoete ketjapsaus en pinda's en noedels

Kipsaté met zoete ketjapsaus en pinda's en noedels

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g woknoedels
  • ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 10 lange bosuitjes
  • 500 g worteltjes
  • 50 g pinda's
  • 0.5 el citroen- of limoensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de gril voor. Kook de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een beetje ketjap (ongeveer 1/2 eetlepel) in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Pel en snipper in de tussentijd de knoflook. Snijd de kip in blokjes van 2 cm en meng er een 1/2 eetlepel knoflook, een beetje ketjap, 1 theelepel kerriepoeder en een 1/2 eetlepel vloeibare margarine door. Marineer minimaal 5 minuten.
  3. Maak ondertussen de bosuien schoon, laat de groene uiteinden zitten en snijd fijn. Schrap de worteltjes en schaaf ze grof. Hak de pinda's fijn.
  4. Meng de gehakte pinda's met een theelepel knoflook, 2 eetlepels fijngesneden bosuien, een scheutje ketjap en het sap. Rijg de stukjes kip aan 8 lange spiesen. Gril de kipsaté 8 minuten en keer ze regelmatig.
  5. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de 3 ½ eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de worteltjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de rest van de knoflook en de kerriepoeder toe en de helft van de resterende bosui. Roerbak nog 1 minuut en voeg dan de noedels en een scheutje ketjap toe. Roerbak nog 2 minuut door.
  6. Verdeel de noedels over 4 voorverwarmde borden. Leg de saté ernaast en schep een beetje van de zoete ketjapsaus met de pinda's erover. Strooi de rest van de bosuien over de noedels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.