hoofdgerecht
Kipsaté met zoete ketjapsaus en pinda's en noedels
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 250 g woknoedels
- ketjap manis
- 3 teentjes knoflook
- 400 g kipfilet
- 1 el milde kerriepoeder
- 4 el Solo Vloeibaar
- 10 lange bosuitjes
- 500 g worteltjes
- 50 g pinda's
- 0.5 el citroen- of limoensap
- Verwarm de gril voor. Kook de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een beetje ketjap (ongeveer 1/2 eetlepel) in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
- Pel en snipper in de tussentijd de knoflook. Snijd de kip in blokjes van 2 cm en meng er een 1/2 eetlepel knoflook, een beetje ketjap, 1 theelepel kerriepoeder en een 1/2 eetlepel vloeibare margarine door. Marineer minimaal 5 minuten.
- Maak ondertussen de bosuien schoon, laat de groene uiteinden zitten en snijd fijn. Schrap de worteltjes en schaaf ze grof. Hak de pinda's fijn.
- Meng de gehakte pinda's met een theelepel knoflook, 2 eetlepels fijngesneden bosuien, een scheutje ketjap en het sap. Rijg de stukjes kip aan 8 lange spiesen. Gril de kipsaté 8 minuten en keer ze regelmatig.
- Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de 3 ½ eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de worteltjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de rest van de knoflook en de kerriepoeder toe en de helft van de resterende bosui. Roerbak nog 1 minuut en voeg dan de noedels en een scheutje ketjap toe. Roerbak nog 2 minuut door.
- Verdeel de noedels over 4 voorverwarmde borden. Leg de saté ernaast en schep een beetje van de zoete ketjapsaus met de pinda's erover. Strooi de rest van de bosuien over de noedels.
