hoofdgerecht
Kippenspiesjes in kippenbouillon
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 3 enkele kipfilets
- 2 blokjes Knorr Finesse bouillon kip
- sojasaus
- 1 dl terryakisaus
- 300 g voorgesneden wokgroenten
- 1 l water
- 4 el Solo Vloeibare margarine
- Verdeel de kipfilets in gelijke stukken en spies ze op 8 chopsticks. Laat ze marineren in de terryakimarinade. Verhit de helft van de margarine in een ruime pan en roer de groenten gedurende enkele minuten om.
- Voeg water en bouillonblokjes toe en laat op een zacht vuur garen; een 20-tal minuten moet volstaan. Bak intussen de satés op een heet vuur in de resterende olie en overgiet ze met de marinade tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
- Breng de bouillon tot slot op smaak met sojasaus. Serveer het geheel in diepe borden en leg er de spiesjes op.
