use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kippensoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kippensoep

Kippensoep

Een heldere kippensoep is niet alleen lekker, ze is ook de ideale opkikker voor als je je in het najaar een beetje slapjes voelt. Eén dampende kom van deze soep en je voelt je weer kiplekker!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    3 uur
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 2 uien
  • 1 grote wortel
  • 1 stukje wit van selder
  • 1 soepkip
  • 2 selderstengels
  • 1 wit van prei
  • 3 l water
  • 2 groene asperges
  • 120 g vermicelli of pastalettertjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de selderstengels, het wit van de prei en de uien zorgvuldig schoon. Snijd ze vervolgens in grote stukken. Leg de kip in een ruime pan en voeg de grof gesneden groenten toe, samen met de bouillonblokjes.
  2. Schenk er het water over en laat ongeveer 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Zeef daarna het geheel en behoud 2 liter van het kookvocht. Pluk het kippenvlees van het karkas en verwijder ook het vel.
  3. Maak de groenten voor de afwerking zorgvuldig schoon en snijd ze in kleine blokjes. Breng de 2 liter gezeefd kookvocht weer aan de kook en blancheer de fijngesneden groenten er kort in.
  4. Laat de vermicelli of pastalettertjes op het eind mee koken tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat lettertjes leesbaar blijven, dus kook ze niet te lang. Verdeel het kippenvlees in kleine blokjes, schik ze in de borden en schenk er de soep over.
  5. Werk eventueel af met een takje tuinkruiden. Let bij het proeven van kippensoep altijd op voor de temperatuur.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.