hoofdgerecht
Kippengumbo
Kippengumbo is wereldkeuken op z'n makkelijkst. Dit gerecht heeft z'n oorsprong in Louisiana en zet je in nog geen halfuurtje op tafel.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 koffielepel paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- 8 stengels witte selder
- Solo
- 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
- zout
- 500 g kipfilet
- 1 koffielepel(s) zwarte peper
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 groene paprika
- 1 teentje fijgehakte look
- 2 uien
- Snij de kipfilets in blokjes en meng met de kruiden en de bloem. Snij ook de selder, uien en paprika in blokjes. Verhit een wok met wat Solo erin en roerbak de kippenblokjes.
- Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met 0.5 l water en het bouillonblokje.
- Laat afgedekt 10 minuten garen. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Serveer met rijst.
