use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kippengumbo
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kippengumbo

Kippengumbo

Kippengumbo is wereldkeuken op z'n makkelijkst. Dit gerecht heeft z'n oorsprong in Louisiana en zet je in nog geen halfuurtje op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 8 stengels witte selder
  • Solo
  • 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • zout
  • 500 g kipfilet
  • 1 koffielepel(s) zwarte peper
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje fijgehakte look
  • 2 uien

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de kipfilets in blokjes en meng met de kruiden en de bloem. Snij ook de selder, uien en paprika in blokjes. Verhit een wok met wat Solo erin en roerbak de kippenblokjes.
  2. Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met 0.5 l water en het bouillonblokje.
  3. Laat afgedekt 10 minuten garen. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Serveer met rijst.
Laat het vlees voor je kippengumbo eerst even op kamertemperatuur komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier korstje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.