use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kippelapjes met selderij en appel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kippelapjes met selderij en appel

Kippelapjes met selderij en appel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g selderijstengels
  • 4 appels
  • 3 takjes verse basilicum
  • Solo Vloeibaar
  • versgemalen zout en peper
  • 2 theelepels fijngestampte roze peper
  • 800 g kippelapjes
  • bakpapier of aluminiumfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de selderijstengels, verwijder de draadjes en snij ze vervolgens in heel kleine stukjes.
  2. Was de appels, snij ze in vieren, ontpit en snij ze in dunne staafjes. Was de basilicum, droog ze en haal de blaadjes eraf. Rol de blaadjes als sigaren en snij ze in zeer dunne plakjes.
  3. Meng de drie ingrediënten in een slakom met een scheutje Solo Vloeibaar, peper en de geplette roze peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 6 grote stukken aluminiumfolie of bakpapier.
  5. Maak een bedje van de mengeling selderij, appel en basilicum in het centrum en leg er de met Solo Vloeibaar ingesmeerde escalopes op. Bedek het geheel opnieuw met de rest van het mengsel en sluit de papillotjes hermetisch af. Leg ze op de bakplaat en schuif ze in de oven. Laat 25 minuten bakken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.