use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Kipfilethaasjes met koolrabi aardbeiensalade

Koolrabi is een heerlijk knolletje dat qua smaak aan radijs doet denken. Erg lekker om te combineren met aardbeien maar ook sinaasappel is een beproefde combinatie. Met de in Becel Original gebakken kipfilethaasjes zet je een lekker zomers gerecht op tafel.

Een salade van koolrabi en aardbeien geserveerd met kipfilethaasjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties
     
    2 porties
recipe image Kipfilethaasjes met koolrabi aardbeiensalade
  • 500 g kruimige aardappels
  • 400 g koolrabi
  • 75 g rucola
  • 100 g aardbeien
  • 1 limoen
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt versgemalen peper
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 200 g kipfilethaasjes of kipfilet in 6 lange repen gesneden
  • extra nodig: bakmatje
  1. Was de aardappelen schoon onder stromend water. Snijd grote aardappelen in vieren en halveer de kleine. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe zodat ze net niet onder staan. Kook ze 7 minuten. Giet ze af, laat ze uitdampen en afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Schil de koolrabi, snijd hem in kleine blokjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Was de limoen schoon en rasp de groene schil dun af. Pers de helft van de vrucht uit. Pureer 30 g van de aardbeien met het limoensap en 1 el koud water. Breng het op smaak met een snufje cayennepeper en peper.
  3. Schep de aardappelen met 1 el Becel Original door elkaar, verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en bestrooi met peper naar smaak. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. lichtbruin. Keer ze na 15 min.
  4. Dep intussen de kipfilethaasjes droog met keukenpapier, wrijf ze in met het kerriepoeder en peper naar smaak. Verhit 1 el van de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 4 bruin en gaar. Keer ze halverwege de bereidingstijd.
  5. Schep de koolrabi met de rucola en de aardbeien door elkaar. Lepel de aardbeienlimoendressing erover en bestrooi met de limoenzeste. Serveer de salade met de geroosterde aardappelen bij de kip.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.