use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipfilet met zoetzure worteltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipfilet met zoetzure worteltjes

Kipfilet met zoetzure worteltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • paprikapoeder
  • kaneel
  • zout, peper
  • 3 kneepje Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 600 g wortelballetjes
  • 3 el citroensap
  • 2 el honing
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, kaneel, peper en zout.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in 5 à 6 minuten rondom aan. Neem de kipfilets uit de pan. Voeg eventueel wat extra vloeibare margarine toe en fruit hierin de uisnippers en wortelballetjes 4 à 5 minuten.
  3. Schep de knoflook erdoor en roerbak een minuutje mee. Voeg dan 1 dl water, het citroensap en de honing toe, roer tot de honing is opgelost en leg dan de kip terug in de pan.
  4. Stoof het gerecht nog een minuut of 10 tot de kip en worteltjes gaar zijn. Bestrooi vlak voor het serveren met de groene kruiden.
Lekker met gekookte zilvervliesrijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.