use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip met ananastaart, komkommer, gegrilde paprika en bleekselderijsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip met ananastaart, komkommer, gegrilde paprika en bleekselderijsalade

Kip met ananastaart, komkommer, gegrilde paprika en bleekselderijsalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g (volkoren)meel
  • bouillonpoeder
  • 75 g Solo Wikkel
  • 1 kleine ananas
  • 200 g gerookte kip
  • 300 ml tomatensaus voor pasta
  • 200 g fijne bulgur
  • 1 kleine komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 geroosterde rode paprika (uit een pot)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de meel en een mespuntje bouillonpoeder in een beslagkom. Werk de margarine erdoor totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Dit kan ook in de keukenmachine worden gedaan. Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed licht om een deegbal te vormen. Dek af en koel 15 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de ananas en leg die in een diep bord (om tijdens het snijden het sap op te vangen). Verwijder de harde kern en snijd de ananas in stukken van 3 cm. Snijd de gerookte kip in stukjes van 2 cm.
  3. Meng in een ronde taartvorm (inhoud 2 liter) de tomatensaus en 150 ml water. Voeg de kip toe, de ongekookte bulgur en de ananasstukjes. Bewaar het ananassap voor de salade.
  4. Rol op een met bloem bestoven werkoppervlak het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om de taartvorm te bedekken. Bevochtig de randen van de vorm met koud water. Leg het deeg als een deksel over de vorm en druk de randen stevig aan om de schotel af te dichten. Snijd het deegdeksel in het midden in met de punt van een mes. Bak de tart 30 minuten in een warme oven.
  5. Schil en snijd in de tussentijd de komkommer. Maak de bleekselderijstengels schoon en snijd fijn. Snijd de geroosterde paprika in reepjes. Meng in een grote kom het ananassap met 4 eetlepels vocht uit de pot van de geroosterde paprika's. Voeg de komkommer, bleekselderij en geroosterde paprikareepjes toe en meng goed door.
  6. Snijd de taart aan tafel aan en verdeel over 4 borden. Serveer de salade apart erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.