Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Meng de eieren met de kristal- en vanillesuiker in een kom. Meng, in een andere kom, de bloem en het bakpoeder. Meng dit nu onder het eimengsel. Klop goed door, zodat alle klonters eruit zijn.
Vet een bakplaat in met Solo en strijk het deeg erover uit.
Bak 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Giet de kriek in een pan en zet op het vuur. Smelt de chocolade erin. Klop de room op en roer er de afgekoelde chocolade onder. Laat opstijven in de koelkast.
Klop 2 eiwitten, in een vetvrije kom, met de bloemsuiker luchtig en stevig op met een mixer. Je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit eruit loopt.
Smeer de mousse over de biscuit en rol die op.
Snij de kanten af voor een rechte stronk. Spatel de meringue over de stronk en bruin die licht met de bunsenbrander, of plaats de stronk even onder de grill. Let op: dit gaat ontzettend snel!
Je bent vrij om je stronk met om het even wat te vullen. Alle soorten chocolade, slagroom, speculoos, fruit, …
Zelf zo’n feestelijke suikerdecoratie te leren maken: warm de kristalsuiker in een hete pan op. Wanneer die volledig gekarameliseerd en gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Begin de suiker nu erg snel en hard op te kloppen.