feestelijk
Kerststronk met gebrand eiwit
Geef score
Kooktijd50 min
Porties

- 4 eieren
- 200 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 g bakpoeder
- 500 g bloem
- Solo in wikkel
- 0.5 flesje kriekbier
- 300 g pure chocolade
- 200 ml room
- 2 eiwitten
- 150 g bloemsuiker
- bunsenbrander (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de eieren met de kristal- en vanillesuiker in een kom. Meng, in een andere kom, de bloem en het bakpoeder. Meng dit nu onder het eimengsel. Klop goed door, zodat alle klonters eruit zijn.
- Vet een bakplaat in met Solo en strijk het deeg erover uit.
- Bak 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Giet de kriek in een pan en zet op het vuur. Smelt de chocolade erin. Klop de room op en roer er de afgekoelde chocolade onder. Laat opstijven in de koelkast.
- Klop 2 eiwitten, in een vetvrije kom, met de bloemsuiker luchtig en stevig op met een mixer. Je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit eruit loopt.
- Smeer de mousse over de biscuit en rol die op.
- Snij de kanten af voor een rechte stronk. Spatel de meringue over de stronk en bruin die licht met de bunsenbrander, of plaats de stronk even onder de grill. Let op: dit gaat ontzettend snel!
