hoofdgerecht
Kerstomelet met mosterdboter
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 75 g Solo op kamertemperatuur
- 1.5 eetlepel mosterd
- 1.5 eetlepel honing
- 2 eetlepels dille (fijngehakt)
- 0,5 dl light room
- 1 eetlepel Solo
- 2 tomaten
- 300 g zalmfilet (in dunne plakjes gesneden)
- 4 eieren
- 0.5 dl Bertolli extra Vergine
- 0.5 eetlepel rode wijnazijn
- zout
- peper
- Meng de Solo met de mosterd, honing en 1/2 eetlepel dille.
- Kruid met zout en rol in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
- Snij de tomaten in stukken en doe ze in een keukenmachine.
- Pureer de tomaten en voeg, terwijl de machine draait, de olie, azijn, zout en peper toe. Giet de vinaigrette door een fijne zeef.
- Klop de eieren los met de light room en de resterende dille.
- Bak twee omeletten met de Solo .
- Bedek de omeletten met plakjes zalm, laat ze afkoelen en rol ze op in aluminium-folie.
- Snij de omeletrollen in plakken van 4 à 6 cm.
- Schik de rolletjes in een ovenschaal en leg een schijfje Solomosterd op elk rolletje.
- Zet de schaal enkele minuten onder een hete grill.
- Dien de rolletjes op met de vinaigrette en verse, gestoofde spinazie.
