use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Kerstige kus

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    6 porties
nagerecht
ijs
dessert
FEESTELIJKE IJSDESSERTS
recipe image Kerstige kus
  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 2 eiwitten
  • 125 g basterdsuiker
  • 0.25 tl maizena
  • 0.5 tl vanille-extract
  • glittersuiker voor de afwerking
  • 20 g bloemsuiker (bij het gebruik van glittersuiker)
  1. Verwarm de oven voor op 110ºC en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Mix de eiwitten en maïzena met een elektrische mixer in een metalen kom totdat je een stijf beslag krijgt. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop onafgebroken totdat je een dik en glanzend beslag krijgt. Voeg als laatste het vanille-extract toe.
  3. Schep het beslag in een grote spuitzak met een grote, ronde spuitmond
  4. Maak 4 kleine ronde schelpjes. Hou voldoende afstand tussen de 4 schelpjes. Zorg ervoor dat je steeds gelijke druk uitoefent op de spuitzak terwijl je de spiraaltjes maakt. Zo zorg je dat de meringues allemaal goed op elkaar lijken.
  5. Zet ze gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur in de oven zitten om goed te drogen.
  6. Mix de bloemsuiker met water totdat je een dun, homogeen mengsel krijgt en bestrijk de bovenkant van de meringue met een heel klein beetje glazuur. Bestrooi de meringue met de glittersuiker voor een feestelijk kersteffect. Herhaal dit proces met de helft van de gemaakte meringues. De andere helft wordt niet versierd en dient als de onderkant voor de 'kerstkus'
  7. Schep het Carte d'Or Vanilleroomijs in de tweede spuitzak.
  8. Spuit een kleine hoeveelheid ijs op de meringue die dienst doet als onderkant en plaats er het versierde hoedje op. Herhaal dit proces met alle koekjes. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.