use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kastanjeparfait
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kastanjeparfait

Kastanjeparfait

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    2 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 75 g suiker
  • 0.5 dl water
  • 3 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr voorgekookte kastanjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel cognac
  • vanillesaus
  • takjes munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de suiker en het water in ongeveer 5 minuten in tot een sterke siroop.
  2. Klop de dooiers los, voeg de siroop toe en klop stevig op.
  3. Klop de room half op met het merg van de vanillestok.
  4. Karameliseer de kastanjes licht in de bruine suiker en laat afkoelen.
  5. Meng het dooiermengsel met de room en de cognac.
  6. Verdeel de kastanjes over 4 schaaltjes, giet er de crème over en laat bevriezen.
  7. Haal de parfaits uit de vormpjes, lepel er wat vanillesaus langs en werk af met een takje munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.