Karbonade met een knapperig korstje
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- 4 ribkarbonades
- 1 ei
- 0.5 el tijmblaadjes
- 6 el paneermeel
- 750 g ovenfriet
- 1 komkommer
- 5 el Effi Slasaus fijne kruiden
- 3 el Becel Bakken en Braden light
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Dep de karbonades droog met keukenpapier. Klop het ei met peper en zout naar smaak in een diep bord los. Meng het paneermeel met de tijm in een ander diep bord. Bak de frieten volgens de aanwijzingen in de oven in 20-25 minuten af.
- Wentel de karbonades stuk voor stuk eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermengsel. Was en schaaf de komkommer in plakjes en schep de dressing erdoor.
- Verwarm het vloeibare bakvet in een ruime pan en bak de karbonades op een halfhoog vuur in ca. 8 minuten bruin en gaar. Serveer ze met de frieten en de komkommersalade.
