hoofdgerecht
Kangeroefilet met peren
Een lekker exotische gerechtje: kangeroe met peren.
Een heerlijk receptje voor een feestje of gewoon ter vervanging van de klassieke biefstuk-friet...
Een lekker exotische gerechtje: kangeroe met peren.
Een heerlijk receptje voor een feestje of gewoon ter vervanging van de klassieke biefstuk-friet...
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 4 peren (geschikt voor het koken)
- 2 dl rode wijn
- 1 eetlepel honing
- 500 g suiker
- een takje munt
- kaneel
- kruidnagel
- 1 blaadje laurier
- Solo
- peper en zout
- 600 à 800 g kangeroefilet
- 4 dl wildfond
- 2 eetlepels confituur of siroop van vlierbessen
- Maïzena
- 4 takjes munt of peterselie
- aardappelen
- Bereiding: Schil de peren en verwijder het klokhuis.
- Pocheer de peren gedurende 10 à 15 minuten in een mengeling van wijn, honing, suiker, munt, kanneel, kruidnagel en het laurierblad.
- Laat het geheel afkoelen in het kookvocht.
- Laat de kangeroefilets bakken aan beide zijden. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat nog 2 à 3 minuutjes koken. Laat daarna het vlees gedurende enkele ogenblikken rusten.
- Giet het overschot aan vet weg en blus de pan met de wildfond en laat dit half inkoken.
- Voeg de confituur of siroop van vlierbessen toe. Laat dit enkele ogenblikken inkoken en leng de saus aan met een beetje koude Solo.
- Indien nodig kan je de saus nog extra aanlengen met wat Maïzena.
- Snij het vlees in stukken van 2 cm dik.
- Leg de peren op de borden.
- Giet wat saus over de borden en garneer met 3 stukjes vlees.
- Dien op met gebakken aardappelen en enkele bladjes munt of peterselie.
