use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kangeroefilet met peren
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kangeroefilet met peren

Kangeroefilet met peren

Een lekker exotische gerechtje: kangeroe met peren.

Een heerlijk receptje voor een feestje of gewoon ter vervanging van de klassieke biefstuk-friet...

Een lekker exotische gerechtje: kangeroe met peren.

Een heerlijk receptje voor een feestje of gewoon ter vervanging van de klassieke biefstuk-friet...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 4 peren (geschikt voor het koken)
  • 2 dl rode wijn
  • 1 eetlepel honing
  • 500 g suiker
  • een takje munt
  • kaneel
  • kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • Solo
  • peper en zout
  • 600 à 800 g kangeroefilet
  • 4 dl wildfond
  • 2 eetlepels confituur of siroop van vlierbessen
  • Maïzena
  • 4 takjes munt of peterselie
  • aardappelen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding: Schil de peren en verwijder het klokhuis.
  2. Pocheer de peren gedurende 10 à 15 minuten in een mengeling van wijn, honing, suiker, munt, kanneel, kruidnagel en het laurierblad.
  3. Laat het geheel afkoelen in het kookvocht.
  4. Laat de kangeroefilets bakken aan beide zijden. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat nog 2 à 3 minuutjes koken. Laat daarna het vlees gedurende enkele ogenblikken rusten.
  6. Giet het overschot aan vet weg en blus de pan met de wildfond en laat dit half inkoken.
  7. Voeg de confituur of siroop van vlierbessen toe. Laat dit enkele ogenblikken inkoken en leng de saus aan met een beetje koude Solo.
  8. Indien nodig kan je de saus nog extra aanlengen met wat Maïzena.
  9. Snij het vlees in stukken van 2 cm dik.
  10. Leg de peren op de borden.
  11. Giet wat saus over de borden en garneer met 3 stukjes vlees.
  12. Dien op met gebakken aardappelen en enkele bladjes munt of peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.